Perusongelmamme

Perusongelmamme maallisesti

Olemme rakentaneet kaikenlaisia koneita, laitteita ja automaatteja, joille teetämme ennen omilla lihaksilla tekemämme työn. Hyötyliikunta on siis jäänyt pois varsinkin asutuskeskuksissa. Jotta fyysinen kuntomme ei rapistuisi, sijalle on yritetty keksiä kaiken karvaista hyödytöntä liikuntaa (jouduttu rakentamaan toiset laitteet jumppasaleineen ja urheiluhalleineen). Täysin järjetöntä. Vain osa kansasta liikkuu riittävästi. Jo lapset kyselevät tekemistä itselleen. Nuoret ovat vailla töitä, mutta meillähän on riittävästi kaikenlaista krääsää nytkin. Ei me tarvita enää lisää, vaan meidän pitäisi asiantuntijoiden mukaan alentaa elintasoa maapallon pelastamiseksi. (Esimerkiksi ks. Ilkka Hanski)

Toisaalta koneiden ja automaation tuoma hyöty on annettu liian suurelta osin niiden omistajille ja käyttäjille. (ahtaajat, paperiteollisuuden työntekijät jne. ) Osalta omistajista/koneidenkäyttäjistä tämä etu on viety pois kilpailuttamisella. (Esim. metsäkoneurakoitsijat, joilta hyöty on siirretty puunjalostusteollisuudelle. ) Työpaikat ovat karanneet ulkomaille korkeiden palkkojemme takia. Esimerkiksi vaate- ja jalkineteollisuus hävisi meiltä, kun emme edes itse ostaneet tekemiämme tuotteita, vaan halvempia made in Hong Kong. Sama kaiku on askelten edelleen muillakin aloilla. Lisäksi tulevat vielä herrat optioineen ja oy:t osinkoineen. Seuraukset ovat tutut työttömyys, tuhlaus (mitään ei kannata korjata) ja harmaa talous (tavallisella ihmisellä ei ole varaa palkata ketään ja kunnon yritykset häviävät urakkakilpailuissa). Rahaa olisi pitänyt ja pitäisi siirtää enemmän työvoimavaltaisille ja palvelualoille (kunnat, valtio), koska niitä ei voi enempää koneellistaa eikä automatisoida. Eikö palkkojen alentaminen voisi tuoda työpaikkoja, kun kerta niiden nousu vei?

Eihän tämä yletön elintaso ole tullut kaikkien osaksi, vaan monet ovat syrjäytyneet, eikä myös lisännyt onnellisuuttamme juurikaan, koskapa ihmisen perustarpeiden tultua tyydytetyiksi onnellisuus ei enää lisäänny elintason kohoamisen myötä. Tämä taso saavutettiin meillä tutkijoiden mukaan jo noin vuonna 1970. Miksi muuten päättäjät (paitsi Heidi Hautala, Anneli Jäätteenmäki ja ehkä joku muu) vastustavat kaikin keinoin elintason alentamista ja siirtymistä pienenpiin yksiköihin tai maalle osittaiseen omavaraistalouteen? Olisi jotain järkevää tekemistä, eikä vain turhanpäiväistä touhuilua. Kaikki pitää olla suurta kuin Ameriikassa, pienet pois, palvelut suuriin keskuksiin.

Tulon siirrot köyhiltä rikkaille ovat aiheuttaneet tosi paljon ongelmia. Tällaisiahan ovat mm. pääomatulojen verotus, telakkatuet, tuet taiteelle, huippu-urheilulle, yleisö tapahtumille jne. Myös muoti-ilmiöissä käy samoin. Merkkituotteet, angry birds, Microsoft, Google ja muut sellaiset vievät rahat harvojen taskuun meidän kuluttajien erinomaisella myötävaikutuksella. Viime vuonna 100 rikkainta rikastuivat 177 miljardia euroa. Arabeilla on varoja Lännessä 32 biljoonaa dollaria. Mitä liekään rikkailla veroparatiiseissa? Miksi sieltä ei oteta? (ks. tarkemmin Tulonsiirrot …)

Siirtomaa-ajoista alkaen olemme kauppapolitiikalla (ks. kauppataseistamme) ja nykyisin 3-kertaisella kulutuksella maapallon kestokykyyn nähden tappaneet nälällä kehitysmaiden ihmisiä. Alle 5-vuotiaitakin lapsia kuolee helposti torjuttaviin syihin 21 000 päivässä. Kuinka suomalaiset voivat väittää toimivansa inhimillisesti ja tasa-arvoisesti? Näissä karkeloissa joku Breivik on todella pikkutekijä. Me vain selittelemme, että apumme joutuu vääriin käsiin eikä auta todellisia avuntarvitsijoita. Eivätkö pikemmin varat ole nyt väärissä käsissä, kun käytämme rahojamme turhuuksiin ja luonnon saastuttamiseen? Mennään itse paikanpäälle auttamaan ja näyttämään miten homma käy viemättä sinne tätä turmeltunutta länsimaista elämäntapaa. Näin tekevät nykyiset lähetystyöntekijät. (kirja Bruce Olson: Tämän ristin tähden tapan sinut. kertoo asiasta yhden erinomaisen esimerkin ks. Kristinuskon vaikutus …)

Naisten Suomessa on turha puhua tasa-arvosta eri sukupuolten välillä. Nythän naisten työt pyritään jakamaan tasan miesten ja naisten kesken, mutta miesten töihin naiset ei koske (ks. Ihmisoikeudet ja tasa-arvo). Lasten ja nuorten kasvatus tapahtuu heidän toimestaan ja heidän ehdoillaan (ks. kasvatuksesta). Naisethan ovat tunnetusti kielellisesti lahjakkaampia kuin miehet, toisinaan myös koulutetumpia. Kielellä voi lyödä vaikka kuinka pahasti tahansa. Nyt naiset mollaavat jatkuvasti miehiä, kun näkevät lähes kaiken pahan johtuvan miesten väkivaltakulttuurista. (Hilkka Pietilä: ”Mikä meitä yhdistää” luku Väkivaltakulttuurista rauhankulttuuriin) (minut tuo kirjan kohta sai ainakin päättämään, etten tue enää Unescoa, enkä ehkä Unicefiakaan, jos kerran rahat menevät tuollaisten kokouksien järjestämiseen ja asioiden ajamiseen) Tämä näyttää vieneen monelta mieheltä itsetunnon. Miettikääpä ja tutkikaapa asiaa. Olen itse törmännyt tapauksiin, joissa nainen jättää perheen, eikä pysty ilmoittamaan mitään syytä ratkaisuunsa. Sosiologian dosentti Sari Näre on sanonut: ”Nuoret tytötkin menettävät hoivakyvyn palkkatyötä arvostavassa yhteiskunnassamme. Tutkittavani vaikeroivat, etteivät osaa olla kotona, ovat niin syvällä työssä.”

Utopian nimikkeellä on myös yritetty tehdä maailma paremmaksi. Tunnetuin lienee ”Sointula”. Kommuuneja on myös yritetty. Koneiden yhteiskäyttökään ei onnistunut maataloudessa. Nämä ovat kaatuneet, joko johtajien tyranniaan/pelkoon menettää asemansa, tai jonkun osakkaan tehtäviänsä laiminlyötiin yhteisössä. Edes kahden henkilön yhteisöt, avioliitot, eivät nykyisin pysy koossa. Kuinka sitten suuremmat?

Meillä on samanlaiset puolueet, ideologiat, ammattiyhdistykset ja elämäntavat kuin Etelä-Euroopassa. Varsinkin nuoret haluavat kalliimpia, isompia asuntoja velaksi jne. Kuinka voisimme välttää myös saman kohtalon? Erityisesti kysyn tätä vasemmistolta, SAK:lta ja Kokoomukselta, sekä näiltä nykyurbaaneilta.

Ja sitten perusongelma todellisesti

Ihmisen pahuus. Luopuminen kristinuskosta (mm. lähimmäisenrakkaudesta), jopa kirkossakin. Halutaan vain jatkaa itsekästä elämää; ryyppäämistä, huoraamista, ylensyömistä, saastuttamista, kulutusjuhlaa jne. välittämättä luonnosta, lapsista, vanhuksista ja muista syrjäytyneistä.

Asiain näin ollen mm. lehdet miellyttääkseen lukijoitaan kirjoittavat kaikenlaisia pinnallisia juttuja, joissa ihannoidaan yo. paheita harrastavia. Joku hyvä juttukin on ollut, mutta ne koskevat yleensä suuryrityksiä, poliitikkoja, julkkiksia tai rikkaita henkilöitä eivät meitä tavallisia tallaajia. Nyt median seuraaminen vie vain aikaa, eikä anna mitään muuta kuin pahan mielen. Osittain siksi lopetin sanomalehdenkin tilauksen.

Ihmettelen suuresti myös nykyihmisen elämäntapaa. Työn ulkopuolellakin istutaan tietokoneen ääressä tai televisiota katsomassa. Katsellaan paljon elokuvia ja sarjoja seuraten toisten elämää. Missä on oma eläminen??? Jääkö se elämättä siksi, että ei tulla toimeen muiden kanssa tai ei välitetä toisista, vai onko se vain laiskuutta? Jo lapsilla on oltava omat huoneet, sinkut ja vanhukset asuvat yksin. Nämä sitten valittavat yksinäisyyttä. Totta kai vanhukset, jotka pääsevät heikosti liikkumaan ovat eri asia. (ks. fil. Juha Varto …)

Mikäs nyt eteen??

Tehdään parannus. Alennetaan elintasoa. Autetaan avuntarvitsijoita. Tutustutaan lähimmäisiin. Jopa tieteilijätkin ovat tulleet siihen tulokseen, että ihminen on onnellinen rakastaessaan lähimmäisiään (yhteisöllisyys) ja auttaessaan heitä. (Tuossa rakkaus on sitä vanhanaikaista rakkautta, jota esim. silloiset äidit tunsivat lapsiaan kohtaan ja päinvastoin. Nykyisinhän rakkaus ja kiima näyttävät tarkoittavan samaa asiaa.) Katso vaikka ”www.voice.fi/terveysjahyvinvointi/75-vuotta-kestänyt-tutkimus-… ” Vaaditaan eduskuntaa muuttamaan lakeja niin, että lasten ja erityisesti poikien kasvatus tulee oikeasti mahdolliseksi. Sitten ehkä voimme kyläillä lastenkin kanssa joutumatta häpeämään heidän käyttäytymistään, niin kuin saatoimme käydä kylässä ennen vapaan kasvatuksen rantautumista Suomeen.

JK 1. Kokoomus ja SAK millä perusteella te ja muutkin rahan ahneet väitätte, että verojen korotukset vähentävät ostovoimaa ja syventävät lamaa? Eikö muka valtio ja kunnat työntekijöineen käytä saamiaan rahoja ostoihin? Hävittävätkö ne/he rahat ulkomaille vai polttavatko ne? Selvästikin pyritään vähentämään yhteiskunnan kykyä tuottaa palveluja. Tähän liittyen, onko järkevää yrittää luoda uusia työpaikkoja yksityiselle puolelle, kun valmiita on julkisella puolella täyttämättä, jopa sieltä vähennetään lisää väkeä?

JK 2. Valtion ja kuntien talous saadaan helposti kuntoon seuraavasti:

–     Terveyspuoli: Me kansalaiset lopetamme tupakoinnin ja ylensyömisen.

–     Sosiaalipuoli (+poliisi): Lopetetaan alkoholin käyttö. (Tulovero = viinan aiheuttamat menot)

–     Molempia puolia helpottaisi paljon: Ei kierretä veroja.

(Kuten tunnettua, jos vasta nyt tupakka ja alkoholi yritettäisiin saada myyntiin, se ei onnistuisi niiden epäterveellisyyden takia. Muuten vesivessaa ei hyväksyttäisi myöskään tosin muista syistä.)

Miksi emme sitten tee näin järjen mukaisesti? Siksi, että tämä ”länsimainen vapaus” on useiden kohdalla tosiasiassa orjuutta. Olemme halujemme ja himojemme vankeja. Tarvitsisimme vapauttajaa, oikeammin sanottua Vapahtajaa.

Antakaa anteeksi paikoin turhan tyly ja tökerö ilmaisuni olenhan vain mies. Minusta näyttää siltä, ettei täällä maailmassa ole juuri missään mitään järkeä. Olen todella huolissani nykyisestä maailmanmenosta ja tahtoisin ainoastaan hyvää jokaiselle ihmiselle. Yksin on niin vaikea parantaa tätä maailmaa, mutta kun löytäisi edes joitakin samanmielisiä kaveriksi. Tähän asti ihmiset eivät ole suostuneet edes osallistumaan keskusteluun kulutuksen vähentämisestä omalla kohdallaan. Kaikki yritykseni on tapettu vaikenemalla, tai kasvokkain oltaessa todetaan, ettei haluta ryhtyä hallittuun elintason laskuun, eiköhän tämä tästä jotenkin ja jos ei, niin tulkoon romahdus, sittenpähän ainakin laskee. Muuten sama kävi Hesarin taloustoimittajalle (kuulemma maan parhaalle); ei yhtään kommenttia hänen keskustelun avaukseksi tarkoittamaansa juttuun eli vaikea on mediankaan saada syvällisempää asiallista keskustelua aikaiseksi. Voi miten oikeassa Raamattu ja esim. filosofi Juha Vartokin ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 3 = 1