Pätkiä, osa toistoa?

Pätkiä
Kun kunnallistekniikka tulee halvemmaksi isoissa kaupungeissa kuin pienissä saati maalla, niin johan siellä asumisenkin pitäisi olla halpaa. Kuka vetää välistä, kun näin ei käy? (Helsingin seutu, Kuopio jne.)

Ilman meidän hölmöä äänestys- ja ostokäyttäytymistähän he (poliitikot ja johtajat) eivät olisi päässeet hölmöilemään koko maata tai jopa koko maapalloa koskevissa asioissa. Me tavalliset ihmisethän emme viitsi lajitella jätteitämme, kävellä lyhyttäkään matkaa jne. jne. Meitäkin pitäisi nuhdella vääristä valinnoista ja neuvoa kuinka elää ihmisiksi sekä vaatimattomammin.

Tietenkin toistakin tietä päästäisiin aikamoisiin tuloksiin. Tarkoitan, että lopetettaisiin pörssit, kiellettäisiin alkoholin ja tupakan valmistus, yksityisautoilu, kilpailu (jopa urheilupuoleltakin), lentokoneet, ydinvoimalat yms. Näihin pitäisi tietenkin osallistua muidenkin kuin vain Suomen.

JK 1. Jo 1990- luvun alun laman aikana joku asiantuntija totesi palkkojen karanneen käsistä. Alkuun tuon laman hoi-toon (maksuun) eivät työnsä säilyttäneet osallistuneet, vaan ennen lamaa sovitut ennätyssuuret palkankorotukset toteutettiin lamasta huolimatta. Laman seuraukset ovat vieläkin näkyvissä monen elämässä ikävällä tavalla vastoin rahaministerin kehumisia. Sen aikana joku vastavalmistunut olisi halunnut tehdä alansa töitä vaikka ilmaiseksi, ettei syrjäytyisi, mutta sitä ammattiyhdistykset eivät tietenkään sallineet. Jos saisi työskennellä pienelläkin palkalla, ei olisi työttömyyttä, mutta ammattiyhdistykset menettäisivät merkityksensä ja johtajat paikkansa ja palkkansa. Sitähän he eivät salli. (Silvo Kaasalainen: Kokovartalo korruptio Suomessa) Tuolloinhan Sailas ehdotti tai vaati palkkojen alentamista 10 %.

Terveyskeskuskäynnin yhteydessä henkilö ihmetteli erään instrumentin kertakäyttöisyyttä, koska ennen ne oli pesty ja käytetty uudelleen. Syy oli hyvin selvä: pesu maksaisi 3,5 euroa ja uusi maksaa 0,5 euroa. Ihmistyö on todella kallista.

Peruskoulussa tapahtunutta
Muistan ollessani yläasteen opettajana seuraavan tapauksen. Urheilijana tunnettu poika puristeli kahta tyttöä rin-noista. Huomautin pojalle sopimattomasta käytöksestä ja käskin lopettamaan. Tytöt sanoivat minulle närkästyneenä: ”Etkö sinä ymmärrä, että tietenkin kovalla urheilijalla hormonit jylläävät, äläkä sinä puutu tähän.” Samoihin aikoihin kuulin radiosta kuinka Ruotsissa 12-vuotiaat tytöt kyselevät lääkäriltä neuvoa sukupuoliseen kylmyyteensä.
Miehikkälän koulun 5-6 lk. tyttö kertoili toiselle tähän tapaan: Panostan kouluun, jotta pääsen laulajaksi tai opetta-jaksi. Jos minusta ei tule kumpaakaan, niin tapan itseni.
Virojoella oli lyöty miehikkäläläiseltä pojalta hammas poikki. Hämmästellessäni tapausta Miehikkälän yläasteen 9 lk. poikien kanssa joku heistä sanoi: ”Kyllä siitä ilosta, että saa vihamieheltä lyödä hampaan kurkkuun mielellään maksaa 700 mk:n sakon.”
Lopetin tietotekniikan opettamisen yläasteella mm. siksi, että piti nähdä niin paljon vaivaa oppilaiden pitämiseksi pois porno- ja saatananpalvojien sivuilta. Jo ennen internetiä ollessamme yhteydessä toiseen kouluun oppilailla ei ollut toisilleen muuta puhuttavaa kuin haistattelua.

Nyt sitten valitetaan joka puolella tekemisen ja työn puutetta. Peruskoulupohjaisia työpaikkoja oli 80-luvun lopulla 900 000, nyt 2013 niitä on enää 300 000. Näitä paikkoja hakee 500 000 peruskoulun käyneen lisäksi opiskelijat ja maahanmuuttajat.

Myöhemmin löysin vielä matemaatikko Ivan Paninin nettisivut. Ivan Panin osoitti, että eri vuosituhansina kirjoitetun Raamatun kuudenkymmenenkuuden kirjan, yhtenäinen kerronnallinen matematiikka on niin vaikeata, että se voi perustua vain jumalalliseen inspiraatioon. Totuus on yksi (tai oikeastaan yksi persoona). Valheen voima on siinä, että se on kirjo, josta jokainen löytää itselleen mieluisen itsepetoksen. Jopa luomakunta todistaa Luojastaan. Alempi puuveistoskategoria ei luo ylempää puuseppätodellisuutta. Niinpä universumimme kolme superaukkoa vaatii neliulotteisen aika-avaruutemme ulkopuolista multiversumin Jumalaa. Ensimmäinen aukko on olemattoman ja olevaisen välillä. Toinen löytyy elottoman ja elollisen väliltä. Ja kolmas superaukko on ei-tietoisen ja tietoisen välinen aukko. Termodynamiikan toisen lain mukaan, ohjaamattoman systeemin entropia eli epäjärjestys lisääntyy. Evoluutiouskonto julistaa aivan päinvastaista, kuitenkaan paljastamatta konkreettista mekanismia. Evoluutio kyllä sopeuttaa olemassa olevia rakenteita, mutta ei luo tai ohjelmoi niitä, eikä säädä luonnonlakeja. Itsekehittyvään systeemiin sopivat huonosti, samanaikaisesti ilmestyneet sukupuolet sekä varsin tiukkarajaiset lajit. Uusien lajien ilmestymisloikat, ilman lajirajat hämärtävien välimuotojen valtavaa määrää, ovat evoluutiolle mahdottomia. Vaatii paljon materialistista tahtouskoa julistaa, että toimiva todellisuus on tyhjästä ilmestyneiden, miljardien loogisesti toisiaan tukevien sattumarakenteiden summa. Koko alun ongelman ratkaiseva totuus voi olla vain suunniteltu ja sijaita kolmen tilaulottuvuuden ja aikarajoitusten ulkopuolella.

Kaksinaamaisuuden huippu
Haluamme ajella yksityisautolla ja muutenkin kuluttaa öljyä. Ydinvoimaa pitää saada jopa lisää. Elektroniikassa tarvitsemme aina uusia laitteita. Sitten vastustamme niihin tarvittavien aineiden tuottamista (varsinkin omasta maastamme). Ylistämme tuotannon vastustajia, kuten Sini Saarelaa.
Kristillisyys ei saisi mitenkään näkyä edes jouluna. Joku yleisönosasto kirjoittaja oli närkästynyt nähdessään kaupassa jouluseimen: ”Tuota kristinuskoa tuputetaan joka paikassa.” Kouluista pitäisi kristinuskon opetus poistaa. Kristittyjä pyritään loukkaamaan ja halveksitaan mennen tullen. Mutta sitten kristittyä Nelson Mandelaa ja Martin Luther Kingiä kunnioitetaan suuresti.
Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen toiminnasta päätellen suurimpia vääryyksiä on suvivirren laulaminen ja Ahvenanmaan läheltä löydettyjen shampanja pullojen myynnin aloittaminen ennen lupien saamista.

Eurokriisi
Sanottiin varsinkin Perussuomalaisten piirissä, nykyisin yleisemmin, että Etelä-Euroopan maat itse hoitakoot talou-tensa kuntoon, kun ovat sen sotkeneetkin. Jos viitsisimme katsella kauppatasettamme eri maiden kohdalla, ehkä meillä sittenkin on jonkin verran osuutta tässä asiassa. Esimerkiksi Espanjalta (Kreikalta) kuppasimme 2005 580 (154), 2007 810 (165) ja 2010 400 (50) miljoonaa euroa.
Laitanpa tähän myös muutamia muita maita, joiden kanssa kauppataseemme oli ylijäämäinen 2011 tilastoissa: Bri-tannia 1136, Ruotsi 710, Alankomaat 701 ja USA 692 miljoonaa. Mm. seuraavia ”huonosti menestyviä” maita taas tuimme 2011 Venäjä 5983, Saksa 1903, Kiina 1731 ja Norja 354 miljoonalla eurolla. Minua ainakin nämä tilastot hät-käyttivät. Ennen en ollut kiinnittänyt niihin huomiota, lienenkö nähnytkään. Me suomalaiset ostokäyttäytymisel-lämme siis tuemme Venäjää ja Kiinaa todella ruhtinaallisesti huolimatta niiden ihmisoikeustilanteesta ja edelleen heidän Pohjois-Korean, Iranin ja Syyrian nykyjohdon tukemistaan. Saksan luulisi pärjäävän pienemmälläkin avustuksellamme, mutta kun me tarvitaan välttämättä bemareja, mersuja, audeja, litlejä jne. (Muutkin tulostamani tilastot (2005, 2007, ja 2010) olivat samansuuntaisia eli samat maat olivat keulilla Norjaa lukuun ottamatta, järjestys saattoi vaihdella.) nimim. ”Voi meitä”

Ukrainan opetus
Kun presidentti ja valtaeliitti kähmivät rahaa mm. korruption avulla, niin kansa nousi kapinaan ja syrjäytti heidät epädemokraattisesti. Muiden maiden tavalliset veronmaksajat tavanomaiseen tapaan joutuvat maksavat viulut EU-tukiaisina ym..
Meillä ja muissa ”sivistysvaltioissa” sama (rahan siirto harvoille) tehdään härskisti laillisin keinoin. On alhaisempi verotus pääomatuloille ja verojen kierto verosuunnittelun avulla. Kaikkien onnistumisen takaa olemassa oleva pankkisalaisuus huippulakimiesten avulla toteutetun rahansiirron ketjutuksen avulla. Näin piilotettuna pankeissa on 1/3 maailman varoista eli vaatimattomat 11,5 biljoonaa €. Luulisi tämän johtavan meilläkin joskus kapinaan. Poliitikot taas jatkavat sokeasti samaa rataa eteenpäin kuin ennenkin. Ainoastaan heillähän on mahdollisuus puuttua tähän laillisesti.
Näin ollen Breivikin teko alkaa näyttää yhä järkevämmältä ja ainoalta tavallisen ihmisen vaikutuskanavalta lopettaa verojensa väärinkäyttö. Tämä ei tietenkään ole koko totuus, koska me kansalaiset omalla äänestys- ja ostoskäyttäytymisellä voisimme tehdä todella paljon.

Järjestelmien epäonnistuminen
Utopian nimikkeellä on yritetty tehdä maailma paremmaksi. Tunnetuin lienee ”Sointula”. Kommuuneja on myös yritetty. Koneiden yhteiskäyttökään ei onnistunut maataloudessa. Nämä ovat kaatuneet, joko johtajien tyranni-aan/korruptioon/pelkoon menettää asemansa, tai joidenkin osakkaiden tehtäviänsä laiminlyötiin yhteisössä eli ihmisen pahuuteen. Edes kahden henkilön yhteisöt, avioliitot, eivät nykyisin pysy koossa. Kuinka sitten suuremmat tai suurimmat: kommunismi, kapitalismi, sosialismi, demokratia (Algeria, Egypti, Ukraina) …? Mädistä kananmunista ei saa millään reseptillä hyvää täytekakkua. Toisaalta jos kaikki ihmiset rakastaisivat lähimmäisiään niin kuin itseään, niin järjestelmällä: sosialismi, kommunismi, kapitalismi ei olisi mitään väliä, koska lähimmäiset korjaisivat systeemin puutteet.

Kasvien geneettinen muuntelu
Evoluutiobiologian dosentti Irma Saloniemi tiedeykkönen YleRadio1 pe 7.3.14 klo 12.15. Kasvien geneettinen muuntelu on monimutkaisempaa kuin kuvitellaan, koska useat merkittävät ominaisuudet riippuvat monista eri geeneistä, eikä toimintaa vielä tunneta. Siksi viljakasvien geneettisessä jalostuksessa mennään kapeaan, kynittyyn perimään. Näin saadaan viljelykasveja, joissa on mahdollisimman vähän geneettistä muuntelua (sato kypsyy samaan aikaan, on tasalaatuista jne.) ja seuraavat sukupolvet ovat samanlaisia edeltäjiensä kanssa. Toisaalta nämä kasvit ovat hyvin arkoja poikkeustilanteille. Voi tulla uusi hyönteinen tai kasvitauti, joka aiheuttaa suuren kadon. Ensimmäinen tällainen tapaus kävi 1970, jolloin sienitauti tuhosi kymmeniä prosentteja maissisadosta. Tällainen jalostus on melkein kokonaan syrjäyttänyt muunlaisen jalostuksen (Suomessa koko jalostuksen). Samalla pientilallisten toiminta käy aina vain vaikeammaksi ja tuotanto siirtyy kansainvälisille suuryhtiöille. Raha ratkaisee. Riskit suurenee. (Huonoin puoli länsimaisessa ruokavaliossahan ovat vaalea vehnäleipä, valkoinen riisi, vehnäpasta ja sokeri.) ”Arpa on heitetty”

Alkoholin haitoista vain noin 20 % on suurkuluttajien aiheuttamia. Ei siis riitä ongelma käytön estäminen.

Katupöly ym. pienhiukkaset johtavat 1300. suomalaisen kuolemaan vuosittain. Tähän niin kuin moneen muuhunkin negatiiviseen asiaan yksi syypää on meidän mukavuudenhalu yksityisautoilun muodossa.

Hätäaputyöt aiheuttivat juopottelua siirtotyömailla ”kuka nyt olisi kiinnostunut lapiohommista, kun koneilla homma käy paljon nopeammin ja helpommin”, joten ne lopetettiin. Minusta parempi tapa olisi ollut järjestää jotain ohjelmaa juopottelun sijaan, niin kuin ay-liike aiemmin 1900-luvun alkupuolella oli tehnyt. (raittiusliike, työväentalot, kr. työväenliike ym.) Siis työt lopetettiin, juopottelua jatkettiin.

Suomessa on 22 000? taiteilijaa. Kuinkahan paljon he tarvitsevat kaiken maailman apurahoja?

Arkkipiispa Kari Mäkinen Savon Sanomissa 17.3.2014 mm.
”Uskon ytimeen kuuluu se, että Kristus toimii tässä kirkossa ja näiden ihmisten keskellä. Tähän kokonaisuuteen liity-tään kukin omalla tavallaan ja usein niin, ettei aina edes erityisesti ajatella, että tässä ollaan mukana. Minusta se on ihan hyvä niin.
Jumalanpalveluksilla on tärkeä asema seurakunnan ytimenä myös riippumatta osanottajamäärästä. Sillä, että ihmisten puolesta rukoillaan kirkossa, on merkitystä sekä niille, jotka ovat läsnä, että niille, joiden puolesta rukoillaan, koko yhteisölle, jonka keskellä se tapahtuu.
Kirkko on yhteiskunnan vastakulttuuria. Kirkon kuuluu ylläpitää ja huolehtia semmoisesta näennäisen tuottamatto-masta ja hyödyttömästä toiminnasta kuin jumalanpalvelusten pitämisestä ja ei-tuottoisten kiinteistöjen, kuten kirkkojen, ylläpitämisestä. On olemassa perustavanlaatuisesti jotakin muutakin kuin asioiden tehokas hoitaminen ja mittaaminen taloudellisin ja määrällisin mittarein.
Kirkko koostuu 4. miljoonasta jäsenestä… Kyse on sen arvostamisesta, että kirkon jäsenet ovat kelpo kristittyjä ja kirkon jäseniä silloinkin, kun he eivät jostain syystä osallistu järjestettyyn toimintaan, vaan elävät omaa elämäänsä, vaikka lapsiperheen elämää, käyvät töissä ja tapaavat ihmisiä
Edellisen johdosta J.Kuronen:
Siis kaikki hyvin. Mitään ei tarvitse muuttaa, minkään ei tarvitse muuttua. Voi pimeyttä.

Kuri ja järjestys
Savon Sanomien aluetoimittaja Kari Angerian mukaan (15.3.2014) on fyysikko Esko Valtaoja Turun Sanomissa kirjoittanut nasevasti kurista ja järjestyksestä: ”Demokratia perustuu järjestykselle, diktatuuri kurille. Kuri on tottelemaan pakottamista, jossa järjestystä pidetään yllä usein väkivaltaisin keinoin. Demokratiassa järjestys syntyy, kun ihmiset noudattavat yhteisiä pelisääntöjä vapaaehtoisesti, koska säännöt ovat kaikkien etujen mukaisia.” Tuohan on täyttä utopiaa, täysin toteutumaton käytännössä juuri ihmisen pahuuden takia. Mihin meillä tarvittaisiin poliiseja, vaadittuja lisävalvojia jne. jos tuo olisi muka totta?

Kylttyyri
Viitisen kymmentä vuotta sitten puhuttiin kulttuurien noususta ja tuhosta (Persia, Egypti, Kreikka, Rooma…). Todettiin niiden tuhoutuneen moraalin turmeltumiseen. Ainakin osa ihmisistä katsoi, että meidän nykyinen kulttuuri alkaa vedellä viimeisiään. Moraalittomuuden lisääntyessä nyt ei enää edes huomata missä mennään. Aikaisempiin kulttuureihin verrattuna nykyinen kattaa koko maapallon. Pitäs tehrä jotain. Miksei tehrä? Moraalittomuus on niin nautinnollista?
Nyt tällä viikolla 13/2014 oli ratiossa tutkimustulos, jossa todettiin neljän ”tarvittavan” indikaattorin osoittavan kult-tuurimme romahtavan muutaman vuosikymmenen sisällä. nimim. ”Huolestunut”

Energiankulutus ja netti
Pyrittiin vähentämään henkilöautojen kulutusta, keksittiin citymaasturit. Viimeinen villitys on google, facebookki jne.. Ne vievät meiltä kuulemma pian yhden suuren ydinvoimalan koko energiantuoton (1800 MW). Luonto ei kiitä takuulla!!! nimim. ”Säästöä syntyy?”
Pitänee lopettaa kaikki internetin käyttö, kun Windows XP:n tuki loppuu jo 8.4.2014, siis alle kahden viikon kuluttua. Myös rahatilanne pakottaa siihen. ”Kiitos” MS ostopakosta, se on sitä nykyaikaan kuuluvaa asiakaspalvelua ja ”Vapaan maailman” kuuluisaa vapautta.
Lapsista 0-8 v. 2010 käytti nettiä alle 50 % ja vuonna 2013 yli 90 %. Nuorimmat olivat 4 kk. Sieltähän sitä oppii oikean tavan elää ja kohdella lähimmäisiä.

Suomessa 2012 oli ylipainoisia miehistä 58 % ja naisista 43 %. (siis yhteensä 101 % eikös niin?) Ja kunnostaan huolehtivat osallis-tuvat heidän diabeteksensa hoitoon tasa-arvon nimissä?

Uskontojen tasa-arvo?
Kuwaitilaista saarnaajaa ja al-Qaidan uskonnollista johtajaa Suleiman Abu Ghaitia (Osama bin Ladenin vävy) odottaa Yhdysvalloissa elinkautinen vankeustuomio. Hän oli newyorkilaisessa tuomioistuimessa syytettynä terrorismista, uuden terroristisukupolven inspiroijana. Miten tämä on mahdollista uskonnon vapauden, ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden kanssa? Naurettavaa on tämä nykyajan tulkinta kaiken ja kaikkien tasa-arvoisuudesta. Nokian johtaja sai 18 miljoonaa euroa erorahaa, minä erotessani työpaikasta sain vain kolmen kuukauden karenssin. (Tämä on sitä naisten tippaleipäsykeröisten aivojen tulkintaa tasa-arvosta. Anteeksi feministit!)

((Eri kirjoituksissani on paljon päällekkäisyyksiä, koettakaa kestää, ja muutamat jutut ovat toisilta otettuja omien mielipiteitteni tueksi. Kirjoittelin ensin käsin suoraan paperille, kunnes sain kesäkuussa 2012 kannettavan. Eli olen käyttänyt suurimman osan ajastani näiden asioiden miettimiseen, murehtimiseen ja kirjoittamiseen monen vuoden ajan. Toistaiseksi näyttää siltä, että nämä vuodet ovat menneet hukkaan, koska tietääkseni vain yksi henkilö on lukenut useimmiten synkkiä ajatuksiani. Olen pyrkinyt esittämään vain sellaisia mielipiteitä, joihin olen saanut vahvistuksen muualtakin. Täysin omia keksimiäni ajatuksia ei pitäisi olla mukana montaakaan. Uskoville erikseen tarkoitettujen juttujen julkaisemista tällä foorumilla mietin vielä.)) Nyt lukijoita lienee jo lähes kymmenen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

27 + = 30