Vain uskoville

Minulta se on tullut
Oletko koskaan ajatellut, että kaikki, mikä koskee sinua, koskee yhtä lailla Minua? Sillä kaikki, joka koskee sinua, koskee silmäterääni.
Olet Minulle erittäin kallisarvoinen, Minä olen ruvennut rakastamaan sinua ja siksi Minulle on erityinen ilo kasvattaa sinua. Kun kiusaukset hyökkäävät kimppuusi ja vihollinen tulee kuin joki, haluan sinun tietävän, että Minulta se on tullut. Sinun voimattomuutesi tarvitsee Minun voimaani ja turvasi on siinä, että annat Minulle mahdollisuuden taistella puolestasi.
Jos olet vaikeissa olosuhteissa, sellaisten ihmisten keskellä, jotka eivät ymmärrä sinua, jotka eivät välitä siitä, mitä sielusi tarvitsee ja jotka sortavat sinua, niin muista: Minulta se on tullut. Minä olen Jumala ja Minä määrään kaikki olosuhteet. Et ole sattumalta paikassasi, johon Minä olen Sinut määrännyt.
Etkö pyytänyt, että opettaisin sinulle nöyryyttä? No, katsohan: olen laittanut sinut juuri siihen ympäristöön, siihen kouluun, jossa tämä läksy opitaan. Sinun ympäristösi ja ne, jotka elävät kanssasi, täyttävät Minun tahtoni.
Oletko puutteessa ja onko sinulla toimeentulovaikeuksia? Muista aina — Minulta se on tullut. Minä sallin sinulle vaikean taloudellisen tilanteesi, sillä haluan, että tulisit luokseni ja olisit riippuvainen Minusta. Minun varastoni ovat ehtymättömät.
Haluan, että vakuutut uskollisuudestani ja lupauksistani. Älköön tulko sellaista tilannetta, että hädästäsi voitaisiin sanoa sinulle: “Te ette uskoneet Herraanne ja Jumalaanne.”
Murehditko öisin? Oletko erossa läheisistäsi? Muista — Minulta se on tullut. Minä olen murheiden

Mies, olen kokenut monia koette-lemuksia. Olen päästänyt ne luoksesi, jotta kääntyisit puoleeni ja voisit löytää Minussa iankaikkisen lohdutuksen.
Oletko pettynyt ystävääsi, johonkin, jolle olet antanut sydämesi? Muista — Minulta se on tullut. Päästin tämän surun koskettamaan sinua, jotta oppisit tuntemaan, että paras ystäväsi on Herra. Tahdon, että toisit kaiken luokseni rukouksessasi.
Onko joku panetellut sinua? Jätä se asia Minulle ja painaudu lähemmäksi Minua, turvapaikkaasi, ollaksesi kinastelun ulkopuolella. Aikanaan Minä tuon valoon totuutesi ja kuin keskipäivän valoon oikeutesi.
Ovatko sinua kohdanneet odotta-matta elämän vastoinkäymiset ja onko masennus vallannut sydäme-si? Minulta se on tullut. Sillä Minä haluan, että sydämesi ja sielusi olisivat aina palavia silmissäni ja voittaisivat nimessäni sielun pelkuruuden.
Etkö ole saanut pitkään aikaan tietoa sinulle läheisistä ja rakkaista ihmisistä ja pelkurimaisuuttasi vaivut epätoivoon ja napinaan? Tiedä, että Minulta se on tullut. Sillä tällä mielesi tuskalla olen koetellut uskosi luotettavuutta ja uskoasi lupaus-teni ehdottomuuteen ja sitä, kuinka voimakas on uskalluksesi rukoilla näiden läheistesi puolesta.
Onko sinulla ollut vaikea sairaus, lyhytaikainen tai parantumaton ja olet joutunut vuoteen omaksi? Tiedä, että Minulta se on tullut. Sillä haluan, että oppisit tuntemaan Minut vielä syvemmin ruumiisi sairauksissa, et nurisisi tuosta sinulle lähetetystä koettelemuksesta, etkä yrittäisi saada selville suunnitelmiani pelastaa ihmissieluja erilaisin tavoin, vaan nurkumatta ja vastaan panematta kumartuisit armoni alle.

Onko sinut kutsuttu hoitamaan vaikeaa ja vastuullista tehtävää? Mene luottaen Minuun. Minä uskon sinulle ne vaikeudet, sillä niiden vuoksi Herra, sinun Jumalasi, on sinulle suosiollinen kaikin tavoin kaikessa, mitä teetkin. Tänä päivänä annan käteesi tämän astian pyhää öljyä. Käytä sitä vapaasti, lapsesi. Jokainen vaikeus, jokainen sinua loukkaava sana, jokainen este työssäsi, joka voisi aiheuttaa sinussa harmin tunteen, ja jokainen voimattomuuden ja kyvyttömyyden tunnustaminen olkoon voideltu tällä öljyllä.
Muista, että jokainen este on Jumalan opetus. Muista, että jokainen piikki tylsyy, jotta se ei satuttaisi sinua, ja siksi Minulla on sydämessäni sanat, jotka olen sinulle tänään ilmoittanut: “Minulta se on tullut.”

Käännös
Kari ja Merja Karjalainen
INKERIN KIRKKO 1/2003 (lehti)
ELÄVÄSANA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

33 − 29 =