Avioliittolaista

Avioliittolaki
Miksi ei olla huolissaan moraalisesta rappeutumisesta: viina, huumeet, verojen kierto, huoraaminen, avio- ja avoerot, saastutaminen jne.? (Tutkijoiden mukaan kaikki neljä kriteeriä kulttuurimme lähestymisestä kohti loppuaan täyttyvät mm. tuloerojen kasvu.) Maapallolla on myös miljardi nälkäänäkevää. Ei, vaan paljon tärkeämpää on naispappeus sekä homo- ja lespoliitot.
Homoasioistahan on seurannut mm. uskossaan heikoimpien syrjimistä, kun he eivät oikein uskaltaisi poiketa Raamatun linjasta. Seurauksena on myös ollut kaikenlaista hajaannusta kirkkomme sisällä herätysliikkeisiin nähden (jopa uskovienkin joukossa), vapaisiin suuntiin ja ordotoksiseen kirkkoomme päin. Laajemmin evlut. kirkkojen yhteyttä se on hajottanut, mm. etiopialaiset katkaisivat suhteensa USA:n evlutteihin. USA:n evlut kirkko muutenkin on hajonnut. Maailman laajuisesti se teki säröä kirkkojen ekumenia pyrkimyksiin. Entäs suhteet Venäjään/Putiniin?? Tämähän on oikeastaan sodanjulistus muslimeille. Muuallakin Afrikassa ja Aasiassa suhtaudutaan kielteisesti näihin asioihin. Vain Euroopassa ja Ameriikoissa löytyy vastaavaa. Suomen lakimuutosäänestys jakoi kahtia. Pääkaupunkiseutu vastaan muu Suomi. Kaikenlainen moraalittomuus on ollut ja on Hesan seudulla yleisempää kuin muualla.
Lakimuutosta puolustettaessa vedotaan kuinka suuresti he rakastavat toisiaan ja kuinka suuri tunnekysymys se on heille. Vastustajien tunteilla ei ole mitään merkitystä, vaan heidän pitäisi pystyä perustelemaan kantansa muuten. Toisaalta puolustelijat vetoavat siihen miten kristinusko korostaa rakkautta (jopa saatetaan vedota Jeesukseen). Mistä nuo asiat löytyvät? Raamatusta tietenkin eli perustellaan Raamatulla, mutta vastustajien perustellessa Raamatulla, sillä ei ole mitään painoarvoa. Tosi tasa-arvoista? Nyt halutaan näköjään muuttaa myös lähimmäisrakkauden määritelmä. Lähimmäisen rakastamista on vain myöteinen suhtautuminen avioliittolain muuttamiseen. Siis esim. ortodoksit eivät rakasta lähimmäisiään, eikä äiti Teresa rakastanut? Kysyttäessä seuraavista askelista (moniavioisuus, ihminen + eläin liitto), joku vastasi, ettei ole ajatellut asiaa eli otetaan askel eteenpäin tietämättä minne ollaan menossa. Samalla kiivastutaan, että häntä verrataan eläimeen. Seuraavien askelten arvailun esittämisessä ei ole mitään tuollaista, mutta koska hän sanoi näin, hänen itsensä on pidettävä eläimiin sekaantujia eläiminä, muuten hänen reaktionsa (lausuntonsa) on järjetön. Eli nämä suvaitsevat vain itsensä ainoaksi hyväksyttäväksi seksuaalivähemmistöksi. Eikös tuo ole epätasa-arvoista jopa rasistista?
Ev.lut. ”kristitty” (kirj. 5.3.14)
Viime aikoina olen kuullut muutamia Suomessa asuvien muslimimiesten haastatteluja. Niissä he ovat kertoneet valinneensa tai säilyttäneensä muhamettilaisen uskonsa. Näin ollen he eivät käytä (voi käyttää) alkoholia, käy ravintoloissa ja ole ”silleen” naisten kanssa. Viimeisimmässä haastattelussa (Syyriaan lähtevien jutussa) muslimi ilmoitti heidän päämääränsä olevan koko maailman valloittaminen, hänellä aluksi ”taistelu” meitä suomalaisia vastaan.
Kristitty nimitys tulee ymmärtääkseni Kristuksesta ja eikös silloin Hänen seuraajiensa pitäisi noudattaa Hänen opetustaan ja esimerkkiään kuten muhamettilaiset Muhammedin. Nyt vain 10 % ev.lut. kirkon jäsenistä uskoo edes kuten ”kirkko” uskoo. Usein kristinuskoa arvosteltaessa vedotaan kirkon tekemisiin vuosisatojen aikana. Kuitenkin juuri kirkko on vainonnut ja jopa tappanutkin miljoonia kristittyjä. Tästä pitäisi ymmärtää, että kristinusko on toisinajoin (niinkuin nytkin) aivan eri asia kuin kirkko ja katsoa Raamatusta asiain oikea laita, eli mitä kristillisyys merkitsee varsinkin käytännönelämässä.
Ma 8.12.14 brittitutkija Haras Rafiq lausui mm.: Suomi on yksi pahimmista ongelma-alueista Euroopassa, koska maastamme lähtee niin paljon taistelijoita Syyriaan ja Irakiin muslimiväestöömme nähden…. Varsinkin nämä radikaalit pitäisi haastaa netissä aatteellisella, teologisella ja intellektuaalisella tasolla.
Miten tuohon haasteeseen voi ryhtyä, kun meillä ei saisi muslimien läsnäollessa edes laulaa suvivirttä. Miten tähän innoittaa arkkipiispan kristittyjä hajottava toiminta ja mm. Irja Askolan ja Seppo Simolan vastustava suhtautuminen Hesan ”Muutos on mahdollinen” kampanjaan? Siinähän kerrottiin Jukka Tolosenkin pääsemisestä kuiville ja kristityksi tulemisesta. Myös Helsingin ja Kuopion seurakuntayhtymien rahoituksen evääminen järjestöltä, joka tekee lähetys- ja kehitysaputyötä, kannustaa erittäin huonosti. Siis jo kirkon sisälläkin vastustetaan kritillisyyden esilläpitämistä.
Suurin syy muslimien vihaan meitä kohtaan johtuu moraalittomuudestamme, josta he eivät tietenkään tykkää. Meillä Raamatusta kiinnipitävillä kristityillä olisi parhaat mahdollisuudet haastaa muslimit. Meitä kuitenkin yritetään kaikin tavoin jopa kirkkomme taholta estää tekemästä tätä. Miksi ei täällä moraalittomissa ”sivistysmaissa” ymmärretä muslimivanhempien tai -sisaruksien reaktioita, kun heidän tyttärensä/siskonsa houkutellaan huoraamaan ja ryyppäämään? Olemme itse moraalittomuudellamme aiheuttaneet syyskuun 11. päivän tapahtumat ja ehkä jopa synnyttäneet Isisin ym.
Vielä tasa-arvosta. Miten Suomessa voidaan vedota tasa-arvoon, kun kaikkein tärkein vaihe ihmisen elämässä (0-6v.) on täysin naisten hallussa? Mihin nykyinen naisten toimesta suoritettu kasvatus on johtanut? Meillä ei enää ole miehisiä miehiä, vaan vain pelkkiä machoja ja ”nössöjä” (psykologi Tony Dunderfelt) ja lapset ovat ihan mahdottomia.
Miten me hyvinvointivaltioiden kansalaiset voidaan vedota ihmisoikeuksiin ja kehua olevamme niin sivistyneitä, kun meillä ei ole kuolemantuomiota? Itse tapamme nälällä ja helposti hoidettavilla sairauksilla mm. noin 7 miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta vuodessa. Uutena tappomuotona käytämme esim. aiheuttamamme Ilmastonmuutoksen hirmumyrskkyjä.
Jos todella olette kiinnostunut suurista, syvällisistä asioista, niin tutustutte plokiini osoitteessa joukokuronen.omablogi.fi Ainakin ”perusongelma” ja vaikkapa ”kasvatus” varhaisimmista kirjoituksista kannattaisi katsoa. ] Nimim. ”Muutosta turhaan toivova?”

PS. Kylläpä oli ikävä alku adventille ja joulunodotukselle tuo arkkipiispan ”ulostulo”. Sitten kun siihen tuli lisäksi hänen saamansa korkein kunniamerkki, niin jäipä itsenäisyyspäiväkynttilät polttamatta ja juhlat juhlimati. Joulukortit (n.110 kpl) jäävät lähettämättä niiden ”taide”postimerkien takia. Pitäisikö meidän jättää joulukin väliin, kun se perustuu Raamattuun, jolla perusteluissa ei ole näköjään mitään painoarvoa?

1 thought on “Avioliittolaista

  1. Jouko olet ahdistuksessa kuten Daavid psalmissa 69. Mitä jos jättäisit mielestäsi maailman parantamisen suurempiin käsiin ja pyrkisit hyväksymään kaiken mitä tapahtuu, että näin on tapahduttava, sen voit todeta esim Matt. 24:ssä. Koko ihmiskunta on paha ja turmeltunut, mutta me emme pysty korjaamaan jo tapahtunutta ja saamme omilla negatiivisilla mielipiteillämme vain itsellemme luotua entistä surkeamman ilmapiirin. Katsotaan ympärillemme, meillä on vielä paljon hyvää ja kaunista, sekä paljon ihmisiä jotka tarvitsevat meidän välittämistämme ja meitä. Sinäkin olet tärkeä osanen tässä maailman kaikkeudessa Jumala on luonut sinut olet ainutkertainen. Tärkeä tehtävä on rakastaa tätä luomakuntaa ja toimia omalla paikallaan sen parhaaksi, emme voi muuttaa suuria kokonaisuuksia vaan tehdään oma pieni ympäristömme onnelliseksi, näin levitämme hyvinvointia ja viemme rakkauden ja armon sanomaa eteenpäin. Pahuutta ja itsekkyyttä emme tästä nykyisestä maailmasta voi poistaa mutta siitäkin on lupaus olemassa. Meillä on rukouksia kuuleva Jumala!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =