Miksi katastrofi, miksi ei? Tsunami 2004

Tulta tappuroihin Kaakonkulma 19.1.2005 (tsunami 26.12.2004)
Katastrofi, miksi?
Raamatussa on meille hyvät elämänohjeet ja vastauksia eteemme tuleviin kysymyksiin. Luukkaan evankeliumissa (Luuk. 13:1-5) kerrotaan kahdesta onnettomuudesta ja Jeesuksen kommentit niihin. ”Juuri siihen aikaan Jeesuksen luo tuli ihmisiä, jotka kertoivat Pilatuksen surmauttaneen uhraamaan tulleita galilealaisia niin, että heidän verensä oli sekoittunut uhrieläinten vereen. Jeesus sanoi siihen: ”Luuletteko, että he olivat suurempia syntisiä kuin muut galilealaiset? Eivät suikaan – samalla tavalla te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny. Entä ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun Siloan torni sortui heidän päälleen? Luuletteko, että he olivat syyllistyneet johonkin pahempaan kuin muut jerusalemilaiset? Eivät suikaan – yhtä lailla te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny.”
Siis kuten kirkossa sanotaan, kuolema on muistutus meille elossa oleville kuolevaisuudestamme. Meidän pitäisi olla siihen valmiina minä hetkenä hyvänsä eli asiat kunnossa ihmisten ja Jumalan kanssa.
Ymmärtääkseni meille hyvinvointivaltiossa eläville sopivin varoituksen sana on Vanhassa Testamentissa Hesekielin kirjassa (Hes. 16:49-50). ”Sinun sisaresi Sodoman synti oli julkea itsekkyys. Hän vietti tyttärineen yltäkylläistä ja huoletonta elämää, mutta kurjalle ja köyhälle hän ei avannut kättään. He kävivät yhä julkeammiksi ja ryhtyivät minua uhmaten aina uusiin iljetyksiin, ja silloin minä pyyhkäisin heidät pois, kuten olet nähnyt.”
Mehän olemme todenneet itsekkyyden ja muiden paheiden selvästi voimistuneen keskuudessamme. Miksi sitten Jumala on sietänyt meitä turmeltuneita näin pitkään? Nähdäkseni siksi, että olemme täällä kotimaassa huolehtineet näihin päiviin asti köyhistä ja sairaista ym. apua tarvitsevista kunnan ja valtion toimesta. Jos uskomme ja ymmärrämme kaiken mitä maailmassa tapahtuu olevan meidän iankaikkiseksi parhaaksemme, silloin me kestämme ja voimme Jumalaan luottaen jatkaa levollisina eteenpäin.
Tutustukaamme Raamattuun. Sieltä löytyy ennustuksia tulevista tapahtumista. Siellä on kertomuksia mitä erilaisimmista elämänkohtaloista meille opiksi ja ojennukseksi.
Jouko Kuronen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + 2 =