kirkon toilailuja

”Tasa-arvoinen” avioliittolaki ja homoparin siunaaminen lähetys työhön.
Homoasioista on seurannut mm. uskossaan heikoimpien syrjimistä, kun he eivät oikein uskaltaisi poiketa Raamatun linjasta. Seurauksena on myös ollut kaikenlaista hajaannusta kirkkomme sisällä herätysliikkeisiin nähden (jopa uskovienkin joukossa), vapaisiin suuntiin ja ordotoksiseen kirkkoomme päin. Laajemmin evlut. kirkkojen yhteyttä se on hajottanut, mm. etiopialaiset katkaisivat suhteensa USA:n evlutteihin. Itse USA:n evlut kirkko on osittain hajonnut. Maailman laajuisesti se teki säröä kirkkojen ekumenia pyrkimyksiin. Entäs suhteet Venäjään/Putiniin?? Muutaman suomalaisen lapsettoman parin adoptiotoive kariutui Venäjän lopetettua lastensa antamisen Suomeen.
Tämähän on oikeastaan sodanjulistus muslimeille. Muuallakin Afrikassa ja Aasiassa suhtaudutaan kielteisesti näihin asioihin. Vain Euroopassa ja Ameriikoissa löytyy vastaavaa. Suomen lakimuutosäänestys jakoi kahtia. Pääkaupunkiseutu vastaan muu Suomi.
Samaan suuntaan vaikuttivat aikanaan ja vaikuttaa vieläkin naispappeus.
Tänä vuonna sitten Irja Askola meni pilaamaan ordodokseja maailman silmissä nuosemalla alttarille heidän kirkossaan.
Avioliittolain kohtalon ratkaisi mielestäni arkkipiispan kanta. Siinähän Kari Mäkinen asettui tasatilanteessa toisen osapuolen puolelle, eikä esittänyt mitään kompromissia kuten tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Miten hengellinen johtaja voi olla tylympi kuin maallinen?
Erityisesti minua järkyttää, miten paljon Suomen uuden avioliittolain hyväksyminen ja sen yhteydessä Venäjän ja Putinin haukkuminen ovat saattaneet vaikuttaa nykyiseen maailmantlanteeseen (Ukraina, Pohjoismaat jne.).
Aikaisemmin olin naispappeuden kannalla pitkin hampain tosin, mutta kun kävi ilmi, että he ovat homo- ja lespoliittoja eniten kannattava ryhmä, totesin Raamatun sittenkin olevan oikeassa tässäkin kohtaa.
Homoilla ja lespoilla AIDS ja muut sukuluolitaudit ovat yleisempiä muuhun väestöön verrattuna. Näiden hoitokustannukset ovat sitten poissa esimerkiksi vanhusten hoidosta ja lasten kuolutuksesta.
Näin ollen, kysyn vakavasti: Miten hyvä asia voi tuottaa näin huonoja hedelmiä? Minusta se on mahdotonta. Jotain on todella pahasti pielessä kirkossamme.

Raamatun oppi lyhyesti:
Rakasta (1.) Jumalaa yli kaiken ja (2.) lähimmäistäsi niin kuin itseäsi!
1 Vaikka kuinka pitäisimme sukupuolineutraalia avioliittoa hyvänä asiana, emme voi sitä hyväksyä Jumalan kielteisen suhtautumisen takia.
2 Jos minulla olisi rahaa ostaa itselleni uusi pesukone (ehkä aikomuskin), mutta tietäisin rahattoman naapurini tarvitsevan sellaisen välttämättömämmin kuin minä, ostaisin pesukoneen ensin hänelle.
1 Jumalan mieli pitää ehdottomasti ottaa huomioon.
2 Lähimmäinen ei ole nykyisin vain metreinä lähellä oleva, vaan myös ruudussa näkyvä. (Milloin me näimme sinut ….)

Millaisen harppauksen evoluutio on tehnyt yo piispojen ja nykyisten liberaaliteologien kohdalla, kun 2000-4000 vuotta samoina pysyneet asiat he nyt ensimmäisten joukossa huomaavat virheellisiksi?

Merkel ilmoitti, ettei Saksa hyväksy homoparien adoptio-oikeutta lasten oikeuksien takia. Meillä Suomessa ollaan viisaampia vai kuinka?

Raamattuun uskominen on muka HUUHAAta.
Uskovat ovat selvästi yksi parhaista ryhmistä, joka yhteiskunnissamme esiintyy. He eivät yleensä ryyppää, huoraa, varasta, kierrä veroja jne. vaan mm. tekekät työnsä kunnolla, koska yrittävät noudattaa Raamattua.
Minusta paljon enemmän huuhaata on uskoa mm. jatkuvaan talouskasvuun, ay-liikkeeseen, feminismiin, tasa-arvoon, demokratiaan, kapitalismiin ja kommunismiin. Niiden aikaansaannokset ovat selvästi negatiivisempia.

Seppo Simola: ”Kaikki on suhteellista (aamuhartaus Yle 8.10.2014).”

Filosofi Juha Varto vuonna 1998 (aivan lopusta muutamia ajatuksia)
Kaikki on nykyään suhteellista. Ei saa sanoa mikä on hyvää mikä pahaa. Moraali on kaksinaismoraalia. Puheet ovat tärkeämpiä kuin se miten asiat ovat eli puheilla peitetään tosiasiat ja se, että ihmisten elämä on tyhjää ja turhaa. Viihde, koulutus, kulutus ym. vie kaiken ajan ja huomion nähdä mikä on välttämätöntä mikä roskaa. Lähes kaikki tietävät itsestään, että asiat ovat näin.
YLE Radio 1 uusinta 6.7.2013 klo 12.15-12.45 Arjen mytologiat: Kypsyys. Toimittaja Liisa Veenkivi ja filosofi Juha Varto keskustelevat..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

65 − 57 =