TASA-ARVOSTA YM

Tasa-arvo
Esimerkiksi peruskoulu: sama opetus kaikille meni yli hilseen tai ei tai edettiinkö liian hitaasti huippujen mielestä. Tämä ei ole tasa-arvoista tietenkään. No heikommille annetaan tukiopetusta. Montako tuntia pitäisi antaa, jotta se olisi oppimisen kannalta tasa-arvoista muihin nähden? Kuitenkin se epätasa-arvoista rahallisessa ja ajallisessa mielessä. Siis tasa-arvo on mahdotonta toteuttaa tasa-arvoisesti, jos olemme erilaisia. (Tässä esimerkkitapauksessa tasokurssit olisivat lähempänä tasa-arvoista opetusta.)
Palkkaratkaisut: samasta työstä sama palkka riippumatta osapuolten taloudellisesta tilanteesta. Jos työnantaja on taloudellisissa vaikeuksissa, tämä aiheuttaa konkursseja, työttömyyttä ja velkavankeutta. Taas työntekijän kohdalla ei auta muu kuin mennä sosiaalihuoltoon. Käytännössä nykyisin saa saman palkan vaikka tekee työn paremmin ja nopeammin kuin muut, eli samasta työstä tässä tapauksessa saa vähemmän palkkaa kuin toiset.
Olympialaisissa naiset saavat mitaleja paljon heikommilla tuloksilla kuin miehet?
Professori Liisa Keltakangas-Järvinen (psykologi?) 25.7.2014 Yle Radio1 klo 12.15-13.00: Miehet tukevat toisiaan, naiset eivät verkostoidu. Pettymyksissä tuetaan toista naista, mutta ei ylöspäin pyrittäessä, miehet myös tällöin. Tytöt leikkivät kaksittain, kolmas ”ajetaan” pois, pojat joukossa. (Siis sukupuolten välillä on eroja, joten poika ja tyttö nimitys on paikallaan. Miksi jotkut tasa-arvonaiset vaativat nimityksissä ja etunimissä sukupuolineutraalisuutta?) Politiikasta professori muuten totesi.”Yhä suurempia asioita ratkaistaan yhä vähemmin tiedoin.” Kun hän oli nuori tutkija ja hänellä oli pieniä lapsia kotona, hän hoiti aamutoimet lasten kanssa rauhassa ja läksi vasta sitten töihin. Tämä oli mahdollista, koska heillä oli kotiapulainen ja työ ei ollut niin kiireistä kuin nykyisin ja työaikakin oli joustavampi.
Kaksi miestä tekee koirankoppeja,kummankin palkka 100e/päivä. Toinen tekee päivässä 2 koppia, joista saa myydessä 100e/kpl, toinen saa aikaiseksi vain yhden kopin ja sekin on sen verran huono, että siitä saa vain 70e. Tällä ”yritys” pärjäilee, mutta onko tämä tasa-arvoista? Miten pitäisi menetellä? Lähimmäisiä rakastavien kohdalla voisi olla jopa niin, että tuolle hitaammalle annettaisiin 125e/päivä ja nopeammalle 75e/päivä heidän taloudellisesta elämäntilanteesta johtuen.
Missä on tasa-arvo, kun kaikessa kilpaillaan (mm. työpaikat ja palkat) ja ihmiset pannaan sen perusteella paremmuus- ja arvojärjestykseen?

Hyvä keskustelu Radio Yle1 29.7.2014 klo 12.15, jossa tultiin seuraaviin tuloksiin:
Pahan olemassa olo on varmaa. On myös kiusaus ja houkutus. Miksi poliitikot eivät usko, että kuljetaan tuhon tietä? Ihmiset ovat elämyshakuisia. Huumeet ovat suuri ongelma.

Parisuhde
Jos parisuhde ei toimi, erotaan. Miksei pistetä toimimaan? Avioliittoleirillä (NNKY tai NMKY) oli 11 paria. He kaikki olivat eroaikeissa. Yli vuosi tämän jälkeen yksikään ero ei ollut toteutunut.

Lähi-idästä
Ilmoitetaan Israelin lentokoneiden hyökkäyksestä Gazaan ja sivulauseessa mainitaan sieltä ammutun raketteja jo parina edellisenä päivänä. Israelin kannasta asioihin puhutaan väitteinä, ei tosiasioina. Mitä palestiinalainen puoli sanoo, sen annetaan ymmärtää olevan totta.

Tasa-arvoako??? Kaikessa kilpailua I, II, III, … myös työpaikoissa, palkoissa jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

33 − = 28