Pariisi 13.11.2015

Pariisi 13.11.2015 johdosta kooste

Sananvapaus (kirjoitettu tähän muotoon heinäkuussa 2015)

Kirjailija Salman Rushdie: Uskonnot, kuten muutkin ajatukset, ansaitsevat arvostelua, satiiria, ja kyllä, pelotonta epäkunnioitusta.

Jussi Lankinen/STT: Charlie Hebdolla on voimakas sananvapauslähtökohta. Kaikkea saa ja pitää myös pilkata. Lehden satiiri taiteilee hyvän maun rajoilla ja myös ylittää sen säännöllisesti.

Pentti Tuovinen: Kuinkahan paljon onnellisemmaksi maailma on nyt tullut, kun Jyllands-Postenin ja Charlie Hebdonin pilapiirtäjät tarpeeksi kauan ja kerrassaan ihailtavalla sinnikkyydellä ovat räävineet profeetta Muhammedia.

J.Kuronen: Siis sananvapautta käytetään uskontojen, uskovien, aatteiden ym. pilkkaamiseen. Taiteen nimissä saa halveerata mitä vain mitenkä törkeästi vain. Vastuusta ei saa puhua, sehän on syyllistämistä. Tällä on saatu lisättyä mm. äärimuslimien hyökkäyksiä juutalaisia ja kristittyjä vastaan. Onko tämä ollut tarkoituskin, kysyn tosi huolestuneena? Kun mm. synagogien vartiointia on jouduttu lisäämään, niin pilapiirtäjien kuuluisi tietysti maksaa nämä aiheuttamansa kustannukset. Nyt kuitenkin päinvastoin Ranskan kulttuuriministeri lupasi lehdelle miljoonan euron avustuksen.

Prof. Päivi Korpisaari: Meillä rikoslain jumalanpilkka pykälän uskonrauhalla ei suojata vain uskonnollisia tunteita. Monissa maissa sillä pyritään myös yhteiskuntarauhan turvaamiseen.

Juho Romakkoniemi: Lännen maallistuminen ja moraalittomuus vaikuttaa enemmän kuin eri uskonto ääriainesten hyökkäyksiin.

[Lisäys 14.11.2015: Eikös siellä Ranskassa/Pariisissa n. kolme miljoonaa ranskalaista puolustanut sananvapautta eli Charlie Hebdonia mielenosoituksella? Siis pariisilaiset saivat nyt, 13.11.2015, aiemmin tilaamansa (terroriteon). Vaikka tämän takia syttyisi kolmas maailmansota, niin sananvapaus/Charlie Hebdon on tärkeämpi?]

Siirtomaa-ajoista alkaen olemme kauppapolitiikalla (ks. kauppataseistamme) ja nykyisin 3-kertaisella kulutuksella maapallon kestokykyyn nähden tappaneet nälällä kehitysmaiden ihmisiä. Alle 5-vuotiaitakin lapsia kuolee nälkään 21 000 ja 3 000 likaiseen juomaveteen päivässä. Kuinka suomalaiset voivat väittää toimivansa inhimillisesti ja tasa-arvoisesti? Näissä karkeloissa joku Breivik on todella pikkutekijä. Me vain selittelemme, että apumme joutuu vääriin käsiin eikä auta todellisia avuntarvitsijoita. Eivätkö pikemmin varat ole nyt väärissä käsissä, kun käytämme rahojamme turhuuksiin (mm. Meksikon huumesota) ja luonnon saastuttamiseen? Mennään itse paikanpäälle auttamaan ja näyttämään miten homma käy viemättä sinne tätä turmeltunutta länsimaista elämäntapaa (viina, seksi, rikollisuus, …). Näin tekevät nykyiset lähetystyöntekijät. (kirja Bruce Olson: Tämän ristin tähden tapan sinut. kertoo asiasta yhden erinomaisen esimerkin ks. Kristinuskon vaikutus joukokuronen.omablogi.fi)

[Lisäys 14.11.2015: Me olemme itse siis tappaneet ja pitäneet nälässä ihmisiä paljon kierommin kuin mitä Isis tekee nyt. Kun kristittyjen ja juutalaisten vainoaminen koko ajan lisääntyy Suomi mukaan lukien, tämän kaltaiset terrori-iskut tulevat väkisinkin jatkumaan. Vain Raamatun Jumala kykenisi auttamaan meitä. Hänen olemassaoloonsa uskominen ei kuitenkaan ole tästä ajasta/päivästä.]

11.11.2015 itkin maailman pahuutta ja omaakin kuunnellen samalla vanhoja surullisia iskelmiä sekä Hilja Aaltosen runoihin tehtyjä lauluja aamuyöhön klo 02.30 asti. Vielä perjantaina 13.11. olin alamaissa. Näytti siltä, ettei Jumala ole kuullut juurikaan rukouksiani ja lienee jopa hyljännytkin minut vähäisen todistamiseni takia. Kuitenkin huokailin Hänen puoleensa tuon yllä olevan sekä noin 200 vuotta sitten tapahtuneen Ranskan vallakumouksen muistaen (Silloinkin tavoitteena oli vapaus, veljeys ja tasa-arvo, mutta tuloksena vain paljon ruumiita.): ” Älä anna nyt perjantaina 13. päivä ja vielä marraskuuta vihollisen tehdä mitään pahaa kristittyjä tai juutalaisia vastaan, vaan mieluummin jotakin Ranskaa/Pariisia ja Charlie Hebdonia vastaan.” Lauantain aamuhartaudessa klo 7.50 sain sitten kuulla iskusta . Jotenkin pysyin hyvin kyynisenä ja vasta päivän mittaan aloin ymmärtää tapahtuneen.

(Selvennykseksi edellä esitettyyn huokaukseen Jumalan puoleen. Ensinnäkin sanan ainakaan lisääminen sanojen pahaa ja kristittyjä väliin selventäisi asiaa. Toiseksi olen usein aikaisemmin rukoillut , ettei perjantaina 13. päivä tapahtuisi suurta pahaa asiaa edistämään taikauskoista ajatusta luvun 13 tuottamasta onnettomuudesta. Tällä kertaa jostain syystä ajattelin, että jos Jumala kuitenkin sallisi tapahtua jotain ikävää, niin mieluummin antaisi sen tapahtua ei-kristityille ja ei-juutalaisille.)

Olen pitkään rukoillut, että jos asiat, joita olen esittänyt plokissani ovat totta, (Raamatulla perustellut asiat ovat vain tietokoneellani) niin anna ihmisten lukea niitä ja tehdä parannusta, myös uskovien.

Olen ihmetellyt, miksei Jumala rankaise Hollantia, ehkä myös Belgiaakin niiden moraalittomuuden takia. Norjassa näyttää olevan niin paljon uskovia, että se on säästynyt tähän asti. Näistä asioista en ole oikein perillä. Pitäisi tutkia tarkemmin.

Kaakonkulma (paikallislehti) 19.1.2005 (Tsunamin jälkeen) lopusta pätkä: ”Ymmärtääkseni meille hyvinvointivaltiossa eläville sopivin varoituksen sana on Vanhassa Testamentissa Hesekielin kirjassa (Hes. 16:49-50). ”Sinun sisaresi Sodoman synti oli julkea itsekkyys. Hän vietti tyttärineen yltäkylläistä ja huoletonta elämää, mutta kurjalle ja köyhälle hän ei avannut kättään. He kävivät yhä julkeammiksi ja ryhtyivät minua uhmaten aina uusiin iljetyksiin, ja silloin minä pyyhkäisin heidät pois, kuten olet nähnyt.” Mehän olemme todenneet itsekkyyden ja muiden paheiden selvästi voimistuneen keskuudessamme. Miksi sitten Jumala on sietänyt meitä turmeltuneita näin pitkään? Nähdäkseni siksi, että olemme täällä kotimaassa huolehtineet näihin päiviin asti köyhistä ja sairaista ym. apua tarvitsevista kunnan ja valtion toimesta. Jos uskomme ja ymmärrämme kaiken mitä maailmassa tapahtuu olevan meidän iankaikkiseksi parhaaksemme, silloin me kestämme ja voimme Jumalaan luottaen jatkaa levollisina eteenpäin. Tutustukaamme Raamattuun. Sieltä löytyy ennustuksia tulevista tapahtumista. Siellä on kertomuksia mitä erilaisimmista elämänkohtaloista meille opiksi ja ojennukseksi.     Jouko Kuronen”    (sekä lohdutukseksi)

Henry Tikkanen Yle X 20.11.2015 Kolumni: Terrorismi
Terrrorismi on sairauden oire ei syy. Varsinaisen sairauden aiheuttaa uskonnon sijaan sotien tuoma köyhyys ja kurjuus. Vrt.yllä Hes. 16:49 melkein samat sanat yli 2500 vuotta sitten!

Elokuvaohjaaja Mikko Keinonen Savon Sanomissa 18.11.2015
Islamilaisia maita on keskenään hyvin erilaisia….
Syy Pariisin iskuihin ei ole islam vaan globaali eriarvoisiin. Euroopan suurvallat pitivät vuosisatoja yllä siirtomaavaltaa, ja sen murruttua ylikansallinen uuskolonialismi on jatkanut riistoa. Länsimaista hyvinvointia on rakennettu kolmannen maailman luonnonvaroilla, ja vastineeksi on jätetty köyhyyttä ja toimimattomia yhteiskuntia. …
Terrorismia torjutaan pysyvästi jakamalla hyvinvointia tasaisemmin. …

[[Nykyiseen pakolaiskysymykseen en oikein jaksa syttyä, koska se on meidän ”sivistys”valtioiden ja -ihmisten itse aikaan saama. Muutenkin nykyinen tilanteemme vaatisi todella suuria muutoksia. Olemme niin kauan eläneet yli varojemme ja nosteneet elintasoamme yli kohtuuden luonnon ja kolmannen maailman kustannuksella. (Onnellisuutemme ei ole juurikaan noussut perustarpiettemme tultua tyydytetyiksi jo n. 1970.) Yksi ja ainoa mahdollisuus olisivat suuret hengelliset herätykset alkaen uskovista.
Kolme pientä esimerkkiä yllä olevaan liittyen:
1. Siemenet ovat maailman ruokaturvan keskiössä, mutta oikeus siemeniin on kaikonnut yhä kauemmas viljelijöistä. Useimpia siemeniä hallitsevat siemenyritykset, joilla on patenttioikeus kehittämiinsä lajikkeisiin.
2. Naurun saari konkurssin partaalla.
3. Banaanin hinta oli 31.10.1986 Oravikoskella Taavi Röngän K-kaupassa 5,95 mk/kg, eli sama (0,99 €/kg) kuin markettien tarjouksissa nyt yleisesti. (Ollut tänä vuonna 2015 jopa 0,89 €/kg.)]]

Tähän on tultu (lyhyesti ja laajasti ottaen)

Me länsimaissa elintasohurmoksessa olemme ostaneet paljon öljyä mm. arabimaista. Näin saimme aikaan öljyä tuottaviin maihin varakkaat eliittisuvut ja hallitsijat. Varoillaan he pystyivät aseistamaan itsensä ja terroristijärjestöt.

Kaupalla Neuvostoliiton, Venäjän ja Kiinan kanssa tuimme ja tuemme heidän kyseenalaista ihmisoikeuspolitiikkaansa. Neuvostoliitto ja silloinen Kiina taas tukivat kommunistisia hirmuhallitsijoita. Tällä hetkellä he puolustelevat Pohjois-Koreaa, Irania sekä Syyrian nykyistä johtoa.

Ostamalla kännyköitä ja muuta elektroniikkaa tuemme välillisesti jopa terroristeja ja kapinallisia Demokraattisen Kongon liepeillä. Samoin tuemme saastuttavaa kaivosteollisuutta ulkomailla (kännykät 600 eri harvinaista mineraalia ja ydinvoimalat uraania). Saasteet heille, aineet meille.

Kauhistelemme Meksikon huumesotaa ja Afrikan salametsästystä, kuitenkaan ilman ostajia länsimaissa ja Kiinassa niitäkään ei olisi.

Ilmaston muutosta lisäämällä ja kauppapolitiikalla tapamme kolmannen maailman ihmisiä. Kulutusjuhla meille, nälkäkuolema heille. Meille kauppataseen ylijäämä, toisille alijäämä, eli työpaikat ja rahat meille, työttömyys ja velat heille.

Tämä kaikki on tuttua asiaa, kirjoitin vain kysyäkseni taas itseltäni ja muilta, kuinka viitsimme syödä ruokaa samalla suulla, jolla väitämme puolustavamme ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja inhimillisyyttä. Raha on meidän jumalamme, eikä se näytä kovin ihmisystävälliseltä täällä kotimaassa saati sitten muualla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =